Frank Petersen, Rødmose Handel præsenterer :

 

Klassiker Log

En elektronisk Logbog for klassiske biler og motorcykler

 

 


 

 

 

Indgangsbilledet hvor man vælger sit køretøj.

 

Nye køretøjer oprettes ved at give dem et navn og klikke op ’Opret’. Herefter vil køretøjet fremkomme oppe i listen.

 

Billedet til højre er det generelle forside-billede, som i opsætnings-menuen kan udskiftes med et andet billede.

 

Ved at klikke et gang på et køretøj vil billedet skiftes til et forside-billede, der kan defineres per køretøj.

 

Ved at dobbelt-klikke kommer man ind til hoved-billedet for køretøjet :


 

Hovedbilledet for det enkelte køretøj.

 

Øverste del er stam-data, grupperet logisk under faneblade.

 

De grå felter under fanebladene er felter systemet automatisk returnerer data i.

 

Til højre er det billede, man får op på skærmen, når man enkelt-klikker på dette køretøj i hovedbilledet. Det kan skiftes efter eget valg.

 

Nederste fanebladsblok er til at registrere/vise begivenheder.

 

 


Dette eksempel viser de ’periodiske jobs’ under sidste faneblad under stam-data.

 

Bemærk, at der er lavet et job, der hedder ’service’, som skal gentages hver 12. måned eller hver 25000 km. Desuden er der lavet et job, der hedder syn, som er hver 24. måned uden kilometer-frekvens.

 

De 4 vandrette søjler med grøn markering symboliserer, hvor tæt dette køretøj er på at nå disse jobs.

 

 

 

 

 

Her ses hvordan man ved at lave et venstre-klik i felterne for begivenheder i nederste halvdel, får et lille popup-vindue, hvorfra man kan oprette, slette eller vise detaljer for eksisterende begivenheder.

 

Vi prøver at vise detaljer for en reparations-begivenhed :

 

 

Billede for begivenheder :

 

Her ses detaljer for en eksisterende begivenhed. Antallet af felter varierer afhængig af, hvilken slags begivenhed der er tale om.

 

For neden vises hvor mange billeder, respektive detail-linier der er til pågældende begivenhed.

 

Det ses, at for denne begivenhed er der 2 billeder. Ude til højre er der 3 billed-felter med en scroll-bar, og ved hjælp af denne kan man let se billederne igennem. Ved at klikke på et af billederne, kommer et lille pop-up, fra hvilket man kan starte Windows standard billede-fremvisning af dette billede, og dermed se det i fuld størrelse.

 

Hvis man vil ind og fjerne billeder eller lægge flere på, skal man klikke på ”tilføj/fjern billeder”. Lad os prøve :


 

Tilføje/fjerne billeder til en begivenhed.

 

I den store boks er der en linie per billede, der er på denne begivenhed. Hvis man klikker på en af disse, vil billedet blive åbnet over i højre side, som vist. Som i de andre vinduer, kan man enkelt-klikke på billedet i højre side og få en pop-up, som lader en vise billedet i fuld størrelse via Windows standard billede-fremviser.

 

For at fjerne et billede fra en begivenhed, skal man klikke på det i listen og herefter klikke på ’fjern billede fra begivenhed’. Bemærk, at dette kun fjerner billedet fra begivenheden. Den fysiske billed-fil ligger stadig uberørt på hard-disken.

 

For at tilføje et nyt billede til begivenheden, vælger man billedet via Windows stifinder, som åbnes ved at klikke på ’gennemse’. Når billedet er valgt klikkes på ’Tilføj billede til begivenhed’, og man vil nu se billedet vandre op i den store boks.

 

 

 

 

Tilføje/fjerne detailliner til en begivenhed.

 

På fuldstændig analog måde kan man i begivenheds-billedet klikke på ’Tilføj/fjern detailliner’ og komme ind i ovenstående billede. I øverste boks kan man se de eksisterende detail-liner og ved at klikke på en af dem, vil dens detaljer blive vist. Man kan udfylde ting som leverandør, pris og varenummer, således at man kan genfinde en given reservedel på et senere tidspunkt.

 

 

 

Opsætningsbilledet for systemet.

 

Her sættes licens-oplysninger. Ved køb udleveres en licensnøgle, som ’hænger’ på licens-navnet. Licens-navnet vil normalt være brugerens e-mail adresse. Denne og licensnøgle sættes på ind i de første 2 felter.

 

Ved evaluering sættes værdien DEMO, som giver fuld funktionalitet. Eneste begrænsning ved DEMO er at der max kan oprettes 10 begivenheder.

 

Desuden vælges sprog (pt engelsk eller dansk), en sti på hard-disk for placering af data-filerne og der kan evt. vælges et nyt forside-billede.

 

Når systemet er installeret, vil man automatisk blive guided ind i opsætningen, primært for at sætte sprog.

 

Klik på ’Gem opsætning’ og systemet er klar til brug !